torsdag 17 maj 2012

Lite motion kanske?

Jag är lat. Speciellt när det kommer till att börja motionera. Den enda motion jag gör är när jag tar trapporna istället för hissen (när hissen råkar vara högt uppe och jag inte orkar vänta på att den kommer ner). T.ex idag tänkte jag att jag skulle cykla till jobbet, men blev lite sen hemma, så jag tog bilen istället. Efter jobbet var jag bara glad över att jag valde bilen eftersom det ösregnade. Men vadå om jag skulle ha cyklat? Då måste man ju cykla hem också oberoende väder, eller hur?

Nå, har börjar lite smått fundera på någon motionsform som passar mig. Ut och gå? Nej. Jag behöver start och mål, om jag går ska jag gå från punkt A till punkt B. Om man "bara" är ute och går går man från punkt A, men var är punkt B? Är det samma som A? Isåfall går man ju från punkt A till punkt A och det är inte logiskt.

Jag vill inte gå till något gym heller. Gym är inte min sak. Om jag vill träna vikter och sånt (eller vad man nu gör på gym) kan jag säkert göra det hemma i min privata sfär.

Finns det någon där ute som skulle kunna ge mig några nybörjartips för att börja träna? Det är kanske inte det lättaste eftersom jag hatar allt, ungefär! Men jag vet själv att jag måste hålla kroppen i skick, och då kan jag inte bara sitta och slöa...Så motivationstips tas även gärna emot!

3 kommentarer:

 1. Jag känner det som ett måste att kommentera, eftersom det är är så min juttu =) Hördu, simning (nyrenoverade impivaar å samppalinna på sommaren)? Ridning (fast extemt dyrt i stan)? Sen ,åste jag säga att t ex Motivus har ett enormt utbud av ledda timmar, pilates, yoga, aerobic, spinning, you name it och där brukar finnas iallafall och ofta många som man gillar (så tycker jag att om man vill komma igång behöver man ofta en knuff, på ledda timmar kan du inte "gömma dej" utan är lite tvungen att göra, det lättare när man har någon som pushar på en). Annars, tja, badmiton (ta karln med dej en gång i veckan och boka en bana), zumba eller annan dans, bergsklättring, "cirkus konster" (hoppa på studsmattor etc), det finns massor, bara att välja! =)

  SvaraRadera
 2. Har faktiskt funderat lite småallvarligt att börja simma, Samppalinna skulle vara perfekt (gillar att simma utomhus, skärgårdsflicka som man är). Det är bara den där sparken i baken jag skulle behöva för att sätta igång!
  Idag cyklade jag på jobb, och det kändes verkligen skönt efteråt när det brände lite i låren :)

  SvaraRadera
 3. Bara att börja testa och se om du gillar det. Försök få en kompis eller karln med så blir det roligare, och lättare att komma iväg om man bestämt vissa dagar och tider i veckan. Att göra upp en plan kan också hjälpa, typ cykla på jobb minst 3ggr/vecka, simma 1 km 2ggr/vecka då är det större chans att man gör det också och roligt när man kan "kruxa av" att det är gjort.

  SvaraRadera