söndag 26 augusti 2012

Skolstart

Augusti gick i raketfart och imorgon är den här - skolstarten.

Ny skola, nytt ämne, nya möjligheter. Jag känner mig peppad! Nåja, kanske inte för den första veckan, det är den traditionella "introveckan" där man får en massa information på så kort tid som möjligt för att sedan försöka memorera det så gott man kan. Nödvändigt? Javisst! Informativt? Javisst! Så otroligt långtråkigt att man hellre skulle se på när en snigel slemmar sig fram i ett maratonlopp? Absolut!

Det jag väntar på är veckan efter introveckan. Då får man börja studera på riktigt. Komma in i svängen igen. Sitta i timtal framför skrivprogrammet på datorn för att försöka producera texter. Det låter trist och jobbigt, och jag är säker på att det någongång kommer att kännas så också, men jag ser verkligen fram emot det. Man måste ju ha utmaningar i livet. Även tråkiga sådana.

Ååh så peppad jag är! Har läst en massa information om mitt ämne (information som jag kanske borde ha läst före jag sökte) och jag är mer övertygad nu än någonsin om att jag har valt rätt. Detta är det rätta för mig.

Det glömde jag nämna; var jag ska studera och vad jag ska studera. Svenska vid Åbo Akademi. Och när jag blir stor vill jag jobba som (håll i er nu) bibliotekarie eller kanske arkivarie. Varför inte journalist? Världen ligger framför mina fötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar