fredag 4 april 2014

Pengarna bara rullar in.

Eurojackpot har en vinst på 56 miljoner den här veckan. Jag och Tapsa började fundera vad vi skulle göra med dom pengarna (eller vad jag skulle göra eftersom jag satte in en rad). 56 miljoner är massor med pengar. Det är väl ungefär 50 gånger mera än vad en vanlig arbetstagare tjänar under en livstid. Helt sjukt mycket pengar alltså.

För det första skulle vi fly landet, för ett tag alltså. Ligga på en vit sandstrand och sippra drinkar medan man funderar över vad fan som hänt är ju ganska.... ehm... normalt?
Efter det kommer den stora utdelningen till familjen, med hopp om att de blir nöjda. Sedan följer ett hus, en par bilar. Jag skulle gärna vilja ha en liten Aygo, och förstås en Porsche 911 - gammal modell. Tapsa är mera för amerikanska bilar. Jag skulle skänka en del pengar till katthem och till UNICEF. En ny soffa står också högt på önskelistan.Pengar medför ingen lycka, men de är bra att ha. Så vad sen? Skulle man bli tokig? Dårhus för rika människor? Om det inte finns något annat i ens liv än pengar så finns det väl inte så mycket mening? Pengar styr en massa i dagens samhälle. Vi visar att vi har råd med saker genom våra kläder och prylar. Men som sagt; pengar medför ingen lycka. Skulle 56 miljoner göra så att jag i ett trollslag blev superglad och lycklig? Knappast. Jag är nu lycklig för att jag lever, jag bor med den bästa karln på jorden och jag är superglad över att jag fått ett sommarjobb. Det är de små tingen.

Pengar underlättar - de gör dig inte lycklig. Pengar är bara en bråkdel av livet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar