torsdag 4 september 2014

Laga mat.

Vi gillar båda att laga mat och testa olika maträtter, men på senaste tiden har det blivit ganska lite av det. Anledningen är att vi båda jobbar och kommer hem ganska sent på kvällen. Ofta blir det kebab eller nåt liknande och det är inte bra i längden. Kebab är fantastiskt gott, men man blir ganska trött på att äta det för ofta.

Tapsa kommer hem senast halv sju-tiden varje dag och jag kommer hem vid halv åtta-tiden (ibland först tio-tiden på kvällen). Då har ingen av oss lust att börja laga ordentlig mat. Detta är ett stort problem. Som jag redan sa gillar vi att laga mat och mat från grunden är det godaste som finns. Men att sätta igång ett storkok åtta-tiden på kvällen? Pasta med sås är ju ett säkert kort, dessutom går det snabbt, men det borde ju finnas andra alternativ. Vilka? Snabba, enkla rätter sökes som är perfekt för en sen middag.

Vi brukar båda äta en ganska stadig lunch. Tapsa kör på färdigmat (vilket kan bytas ut mot hemlagat) och jag brukar köpa nåt från butiken (dagens lunch idag var wienerschnitzel med potatismos och grönsaker) eller fara till nåt lunchställe. Ibland blir det batong eller sallad.

Så: HJÄLP! Efter att vi började jobba har våra matvanor bara försämrats...

Mera det här...
...mindre det här. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar