tisdag 23 september 2014

Sjukledig.

Lördagen den 13.9 slutade min högra hand fungera. Jag brydde mig inte så mycket om det då, utan fortsatte som normalt. På måndag fungerade den fortfarande inte. Mamma tvingade mig att fara till läkare. Läkaren skickade mig till TYKS (på svenska ÅUCS, Åbo Universitets centralsjukhus) med en misstanke om att det var något fel på hjärnan. Jag var inlagd på neurologiska avdelningen på TYKS till onsdagen den 17.9. Jag har fått vara med om en hel del tester. De har tagit ryggvätskeprov (lumbalpunktion), hjärnröntgen och magnetröntgen på hjärnan och nacken. Dessutom har de gjort otaliga neurologiska tester. Hjärnan och nacken är friska. Inga tumörer, ingen hjärnhinneinflammation (som jourläkaren först misstänkte) och inga tecken på MS. Det de nu misstänker är en nervskada och jag ska på nervtest inom tre veckor. Det kan också vara borrelia, men de provsvaren dröjer ännu. Jag är sjukledig till söndag, 28.9 och jag har såååå tråkigt!

Det finns ju en orsak till varför jag är sjukledig så länge som jag är. Läkarna är inte säkra på vad som är fel och det kan ju vara någonting med hjärnan ändå. Men det är tråkigt. Jag kan inte göra någonting annat än att ligga och se på tv. Skulle kunna översätta men jag orkar inte vara uppe speciellt länge. Till en stor del beror det på ryggvätskeprovet och de komplikationer som medföljde. Jag fick helvetiskt ont i nacken och huvudet. Det enda som funkade var att ligga ner. I går for jag tillbaka till sjukhuset för att få en blood patch. Det betyder i korthet att en läkare sprutar in blod i samma hål, eller nära samma hål, där man tagit ryggvätskeprovet för att jämna ut trycket. Nu är det mycket bättre, men inte bra. Jag har ännu lite ont i nacken och huvudet men jag orkar vara uppe mycket mera än förut. Enligt läkarens rekommendationer dricker jag mycket kaffe, vätska och bara vilar.

Men det är så tråkigt att bara vila! Jag har i princip bara legat ner den senaste veckan. Ser på tv. Surfar lite. Läser. Pratar i telefon. Dricker kaffe. Sover. Jag vill tillbaka på jobb! Jag vill göra nåt! Är så jäkla uttråkad. Jag skulle kunna fortsätta med min virkning, men när högra handen inte samarbetar... Vad ska jag göra?!

--------------------

Annars rolig grej: Då jag tog magnetröntgen somnade jag! Vem somnar i magnetröntgen?! Vaknade upp ungefär i mitten av undersökningen av att läkaren frågar om jag är okej, haha! Sedan somnade jag igen och vaknade när undersökningen var över.Ännu en grej som jag märkte, eftersom jag inte fick röra mig annat än med rullstol på sjukhuset och nu när jag varit till butiken använt rullstol eftersom jag inte orkar gå: Ingen bryr sig fast man sitter i rullstol! Trodde ju att folk skulle ta lite mera hänsyn till rullstolsburna, men nej. På sjukhuset kilade folk före mig genom dörrar och till och med till hissen. I butiken verkade folk mest vara irriterade på att jag tog så mycket plats i och med rullstolen.


2 kommentarer:

  1. Oj va tråkigt o höra, Anna! Krya på dig! Vad trist då man inte får o göra något.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jo, det är skittråkigt att inte kunna göra något :(

      Radera