fredag 7 november 2014

Bilarna i mitt liv.

Det har varit väldigt mycket prat om bilar och körkort i mitt liv de senaste dagarna. Möjligtvis för att första snön kom. Ena jobbkompisen var lite nervös, medan den andra tog det med ro. Jag tar snö med ro eftersom jag har nya, fina, snygga vinterdäck under bilen. Visst är jag extra försiktig - idag kom jag på jobb nästan 20 minuter tidigare eftersom jag trodde det skulle vara halt.

Anyways. Jag fick första skedet av mitt körkort utfärdat den 7.4.2006. Andra skedet var klart 19.2.2008. Alltså har jag kört omkring i åtta år. Under dessa år har jag haft en hel del bilar.


  • Min första bil: en Ford Fiesto (Fiasko) från årskiftet 80-90 (kommer inte ihåg). Vit. Fantastisk nybörjarbil, liten och bra. Läckte en hel del olja osv. Tror att jag hade denna pärla i 1-2 år. 
  • Imagine this in white - beautiful!

  • Min andra bil: BMW 360 från 1982 (vit). Tha gangsta car. Vit. Jag skulle besiktiga den, och besiktingsmannen slog hål genom passagerarsätet. Rost. Massor med rost. Dessutom hade den ett ganska manligt ljud, dvs. fel med avgasröret. Hade den mindre än ett år. 
Roaaawwrr!


Min tredje bil, Nissan Micra (ljusblå). Det bästa minnet jag har av den är då min kära vän M vill ha skjuts till en dejt, men jag fick gärna parkera ett kvarter ifrån så att inte dejten ser att hon kommer i en gammal Micra :D. Problem med Micran? Samma som de ovanstående, läcker olja, rostig samt behöver nya bromskivor. Där emellan 80- och 90-talet igen. 

Dejtingcar?


Det här är mina bilar mellan 2006-2009. Alla kära, ingen glömd. Sedan träffar jag Tapsa och plötsligt behöver han en bil. Varför inte en: 

  • Ford Escort (Eskrot) från 1989 (vit). Eftersom det här är den senaste bilen minns jag allt. Oljeläckage, bromsskivor, motorskit, akkuproblem. Vi sålde den för ett väldigt billigt pris så att den fick vara med i folkbilsrally (jokamiesralli).

  • Nu har jag en Citroen Xsara från 2000. Funkar som den ska. Rullar fint. Ja, förutom att fläkten är på fullt hela tiden. Fantastiskt bra bil i övrigt. Av alla bilar jag haft är Franskisen bättre än alla de tillsammans.  
Där är de, bilarna i mitt liv. Alla älskade, ingen saknad. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar