torsdag 5 februari 2015

Vändag och 5 år tillsammans.

Den 14:e februari för fem år sedan blev jag och Tapsa ett par. För att göra det ännu mer som en kliché var vår tredje (eller fjärde?) dejt ett biobesök där vi såg Valentines Day. Sliskigt värre... Idag skulle Tapsa aldrig gå med på att fara och se en romcom på bio tillsammans med mig, jag skulle inte heller fara på bio för att se en romcom för den delen.

Till saken: för att fira våra fem år tillsammans tänkte vi äta något gott. Restaurangutbudet i Åbo är stort, men efter att ha kollar menyer på de restauranger vi skulle tänka oss fara till är det inget som egentligen lockar. Om man skulle kunna slå ihop menyerna till en skulle det vara en annan sak...

Därför tänkte vi nu att vi gör hemmet till en restaurang med en fyra- eller femrättersmeny. Vi är båda intresserade av matlagning och vi är bra på det. Vi är inte bra på att planera en meny som på något vis hänger ihop. Det vi hade tänkt är skaldjur till förrätt (kammusslor, hummer, räkor, sniglar), kött och möjligtvis fisk till huvudrätt (nöt, lax?) och ostar och choklad till efterrätt.

Idéer, förslag?

2 kommentarer:

  1. Här är ett tips på min absoluta favorit förrätt, snabbt enkelt o helt himmlades gott! 😊 https://froidethumide.wordpress.com/2014/07/24/an-ace-up-my-sleeve/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter helt utomordentligt gott! Tack för tipset!

      Radera