fredag 15 januari 2016

I januari blir alla hälsosamma!

Jag har ingen källa, men jag tror att de flesta nyårslöften handlar om att leva hälsosammare. Sluta röka, börja motionera, äta hälsosammare ...

Och ja, jag och sambon faller in i samma kategori (eller "fälla"). Våra nyårslöften är faktiskt inte att bli hälsosammare, vi har helt andra ambitioner för 2016, men det är inget fel på att leva ett hälsosamt liv i alla fall. Vi brukar inte väga oss normalt, men sambon ville sätta liv i vågen och det var i samband med det som vi insåg fakta. Ingen av oss är överviktiga, men långt ifrån den idealvikten vi hade för fem år sedan. Kalaskulornas intåg...

Vår motion handlar främst om kondition och sedan muskler. Sedan handlar det såklart om maten vi äter. Vi kommer att äta mera hälsosamt, skippa snabbmat och äta mera hemlagat, grönsaker och frukt. Lite choklad måste man ändå få unna sig ibland, jag är ändå ingen "träning-träning-träning"-människa.

Motionen består, för min del, av raska promenader med hopp om jogging på våren. Mitt högra knä gillar inte minusgrader. Mitt mål är väl att jag ska kunna springa 10 km 2017. Sambon har inga problem med att springa. Hans mål är ett halvmaraton 2017.

Nu är det bara en spark i baken och lycka till.


1 kommentar:

  1. Låter som ett bra mål tycker jag :) Och visst, för att orka måste man också få unna sig något gott ibland, annars orkar man inte. Det är ändå den stora helheten som är det viktiga, alltså vardagen.

    SvaraRadera