tisdag 19 november 2013

CHOCK! SKANDAL!

Stoppa pressarna!

LATHETSCHOCK! MOTIONSSKANDAL!Denna kvinna har inte motionerat aktivt på mer än ett år. Då var hon aktiv och motionerade flera dagar i veckan, men sedan gick det utför. På hennes program då stod flera löprundor, styrkeövningar samt yoga. 
Idag har hon givit upp sin dåvarande sunda livsstil och sjunkit längre ner i träsket av chips, läsk och godis.
  -Detta är ett allvarligt fenomen, om man fortsätter i den här takten finns det snart inget flås att tala om, säger professor Liv Stil vid Motionsinstitutet. 

   - När jag sitter ner har jag tre bilringar på magen. En är en lastbilsring. Så beskriver Anna, som är på bilden, känslan. Förut var det bara en ring, men de är som ringar på vattnet - de växer. Hon beskriver känslan som olustig. 
   - I början tänkte jag inte på att jag åt skräpmat hela tiden. Det var en stressig del av mitt liv och hälsosam matlagning fanns inte på menyn. I skolan försökte jag ändå äta så mycket sallad som möjligt. 
Hon levde ett aktivt liv, studier blandades med motion och yoga var en stor del av vardagen. Men plötsligt var allting som bortblåst. 
   - Jag vet inte vad som hände. Det var inte som om jag bara skulle ha vaknat upp och slutat motionera. Kanske jobb och skola tog överhanden. Jag är faktiskt inte säker. 

Uppvaknandet kom när Anna märkte att hon hade ont i muskler och leder hon annars inte brukade ha ont i. 
   - Plötsligt märkte jag hur ont jag har i vänstra knäet när jag går nerför trappor. Eller hur ont jag får i rygg och nacke efter att ha suttit vid datorn en längre stund, berättar hon. 
Det största uppvaknandet för Anna kom ändå efter ett ryggskott.
   - Jag var på väg hem efter en resa och plötsligt högg det till i ländryggen. Då trodde jag att det bara var något tillfälligt, men smärtan höll i sig flera veckor. Jag trodde aldrig någon i min ålder kunde få ryggskott. 

Idag ser Anna tillbaka på det sunda livet med en liten tår i ögonvrån. Hon längtar tillbaka. 
   - Såklart jag vill leva så igen, det är bara att komma över den höga tröskeln. Jag kan inte börja med att motionera lika mycket som då, men jag kan ändå göra någonting. Gå ut och gå någon dag i veckan, göra lite magmuskelövningar. Det sista jag behöver är lastbilsringar. 


1 kommentar: