tisdag 22 november 2011

Är spisen avstängd?

Pratade med min vän N på msn om olika tvångsbeteenden. Inte sådana som man börjar må psykiskt dåligt av, utan sådana som räknas som ens egenheter.

Nu tänker jag, för första gången, dela med mig av mina små egenheter:
  1. Jag kollar att spisen och kaffekokaren är avstängda innan jag går hemifrån. Detta gör jag åtminstone två gånger, även om Tapsa skulle vara hemma under tiden jag är borta hemifrån. En gång när jag skulle på jobb och for med buss till centrum var jag inte säker på om jag hade stängt av spisen, så jag for hem igen och kollade. Spisen var avstängd. Som tur är har vi ingen exakt tid på taltidningen då man måste vara på jobb.
  2. Jag kollar om jag har nycklarna med mig. Hemnycklarna brukar jag sätta i ett fack i väskan. Jag lägger dit nycklarna, drar fast dragkedjan, öppnar igen, tar i nycklarna utan att ta upp dem ur facket, drar fast dragkedjan. Sedan skakar jag om facket så att jag hör att nycklarna finns där. Allt detta gör jag innan jag går ut genom dörren... Efter att jag har gått ut kollar jag ännu en gång innan jag kan stänga ytterdörren. Nästan samma procedur upprepar sig när jag låser bildörren eller när jag har jobbnycklarna. 
  3. Kollar att balkongdörren är stängd. Jag måste kolla balkongdörren åtminstone en gång till efter att jag har stängt den. Jag är livrädd att nån av katterna kommer ut på balkongen, faller ner och sedan försvinner eller dör. Jag kollar inte balkongdörren direkt efter att jag har kommit in, utan sen en stund efteråt. Då måste jag fara dit och känna att den på riktigt är stängd ordentligt. Värst är det när man ska sova, då kollar jag åtminstone två gånger. Om jag inte kollar balkongdörren kan jag inte sova ordentligt. 


Så, det var mina små egenheter, vilka är dina? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar