torsdag 14 juni 2012

Byta efternamn?

När jag och Tapsa gifter oss, borde jag byta efternamn då? Har funderat ett tag på detta...

Ett tag ville jag byta hela och hållet, men sen igen låter 'Anna Tapio' så oroligt finskt och så otroligt vanligt. Jag gillar mitt efternamn, det är unikt (de som heter det i Finland är jag nära släkt med). Men sen igen, våra framtida barn kommer att ha Tapio som efternamn.

Det jag har kommit fram till, som en slagt kompromiss, är att ta dubbelnamn: Silverström-Tapio. På det viset behåller jag vårt unika släktnamn och har dessutom min nya familjs namn. Men då har jag inte exakt samma efternamn som våra framtida barn kommer att ha.

Dilemma!! Ni kvinnor som gift er, hur tänkte ni?

(Och nej, mamma och Teija, vi har inte planerat in något bröllop ännu :P)

2 kommentarer:

 1. Om jag sku heta Silverström så sku jag utan tvekan ta Silverström-Tapio till mitt efternamn. Ge aldrig bort ditt unika, vackra, finlandssvenska namn! Dessutom klingar Silverström-Tapio bra. Om du heter det så har du ju två efternamn och det ena av dom är samma som era barn kommer att ha.
  Själv kommer jag att heta Jenni Antila.

  SvaraRadera
 2. Mmm, och det är just det att egentligen vill jag inte byta bort Silverström, men jag vill ju ha samma efternamn som de framtida barnen kommer att ha, dvs Tapio. Så, Silverström-Tapio. Men jag är ändå fundersam.

  En tanke som slog mig när jag började tänka i de här banorna var att Tapsa kunde byta efternamn. Men sen kom jag på andra tankar. Jag är för traditionell för det. Dessutom vill han nog inte byta efternamn.

  Och: Åååh! Jenni Antila! Dina initialer blir JA, som man säger vid altaret, höhöhö :)

  SvaraRadera