lördag 4 maj 2013

Inredning

Vi bor i en 65 kvadratmeters trea dvs. vi har ett stort kök, vardagsrum, wc, badrum (wc och badrum skilt), sovrum och arbetsrum. Dessutom har vi fantastiska förvaringsmöjligheter (tack hyresvärdarna) och i huset finns förråd och kallkällare. Förrådet är vid det här laget ganska så fullt, där är mest tomma flyttlådor men även en massa annat bråte. Vi sparar på flyttlådorna eftersom vi vet att vi knappast kommer att bo här resten av våra liv, så småningom kommer vi att flytta till en större bostad där också våra framtida barn får plats. Kanske köpa något mysigt hus eller liknande där vi sedan bor läääänge (i alla fall tills huslånet är betalt :P).

Låt mig med ord guida er igenom vår bostad: Först kommer ni in i en stor hall med tillfällig skohylla och byrå.  På golvet finns en stadig matta. Till vänster finns dörrar som leder er till badrummet och wc:n. Om ni fortsätter gå framåt kommer ni till köket.

Köksskåpen har ljusgråa skåpdörrar och arbetsytorna är av mörkt trä. Här finns vårt mörkbruna köksbord som för tillfället är täckt av en vit duk med vita tabletter. Köksstolarna är även de mörkbruna. För att piffa upp köket har jag valt vita panelgardiner med olika nyansers gråa "bollar". Matchande gråa pannlappar finns upphängda. Köket går alltså i grått och vitt. Kökshandduken brukar dock byta färg.

Om ni sedan beger er bort från köket och direkt mot höger kommer ni till arbetsrummet. Detta rum domineras av färgerna svart och vitt. Möblerna är dock ljust träfärgade eftersom, ja, vi är studerande, vi tar vad vi får. Tavlorna och anslagstavlan har svarta ramar och även gardinerna är svarta då de gör att solen inte lika bra reflekterar sig i min datorskärm. I arbetsrummet finns förutom arbetsbord- och stolar även två fåtöljer som är övertäckta med lila filtar - detta för att fåtöljernas egentliga material bokstavligen sög i sig katthår (vilket inte katterna bryr sig desto mycket om då de kryper under filtarna för värme). Dessutom finns det tre inbyggda garderober som fungerar som varsin skräpgarderob dit vi får lägga vårt "skit" och sedan en garderob som inhyser lakan och handdukar.

Ut ur garderoben och in i vardagsrummet! Detta rum domineras av en röd, unken divansoffa (som snart ska bytas ut) samt en gammal bokhylla (som även den ska bytas ut). I detta rum finns även en tvåpersonerssoffa som har en grön filt på sig och två bokhyllor, den ena är vitrinskåp, den andra en vanlig bokhylla. Detta rum är grönt och vitt (och motvilligt rött).Vita gardiner, vita inredningsdetaljer. Andra textilier är just nu ljusgröna. Det är i vardagsrummet som de flesta förändringarna kommer att ske detta år. Soffan ska bytas ut mot en ny snygg grå och den gamla bokhyllan ska bytas ut mot en ny snygg vit. Varför vill jag inte ha en grön soffa, jag som älskar grönt? Jag tänker framåt. Grått är neutralt, om jag vill ha en "grön" soffa kan jag lägga gröna saker på den. Enkelt! Min plan med vardagsrummet är ljust och fräscht. Grönt och vitt.

Sen har vi kommit till sovrummet. Mitt favoritrum eftersom det redan är klart inrett. Där har vi i ena kortändan garderober (två till varje person). Sedan har vi sängen i andra ändan och två nattduksbord på båda sidorna av den. Dessutom finns en svart fåtölj som fungerar som klädavhängare (vi är inte så fancyga, så vi byter outfit varje dag :P). Sängen är av mörkt trä, fåtöljen är svart och nattduksborden är vita för att få en kontrast. Tavelramarna är svarta och gardinerna är mörkblåa. Allting för att få en så god natts sömn som möjligt. Mörkt är tydligen en bra färg för sömn.

Sedan balkongen. Den är nyinredd nu under våren med nytt bord och nya stolar. Det enda som saknas är sommarblommorna. Det jag älskar med vår balkong är att den har en underbar vägg med rött tegel - som gjord för att hänga upp något. Olyckligtvis får vi inte borra i tegelväggen eftersom vi är hyresgäster.

Nåja. Här är nu en genomgång av vår lägenhet. Vi har bott här lite mer än två år och ändå är jag inte nöjd. Men jag tror att mitt missnöje främst kommer från gamla möbler som man fått ärva - nu är det hög tid för egna möbler! Kanske jag i nästa inlägg sätter in bilder från hur vi bor så kan jag se om det var samma som ni föreställde er, det skulle vara intressant! :)


2 kommentarer: