lördag 10 maj 2014

Pengar, religion och politik.

Pengar, religion och politik. De tre sakerna man inte ska diskutera med vänner. Nu kommer jag att visa min syn på de tre "no-no-no"s. (Och ja, jag skrev just ett blogginlägg, men blev inspirerad).

Vi börjar med religion. Det svåraste ämnet. Jag är inskriven i den lutherska evangeliska kyrkan, men endast för en orsak; jag vill gifta mig i kyrkan. Vad som händer efter det vet jag inte. Traditioner är traditioner. Efter det kanske jag blir buddhist, eller så börjar jag tillbe The Flying Spaghetti Monster.
Jag anser att mina barn själva fritt får välja om de vill tillhöra en religion eller inte. Jag tänker inte välja åt dem. Jag tror själv inte på Gud, jag tror på evolutionen och vetenskapen. Jag är inte ateist, men inte heller agnostiker.

Politik. Jag har röstat en gång. Det var första gången jag fick rösta, och jag röstade på Tarja Halonen. Presidentval alltså. Jag bryr mig inte om EU-val eller kommunalval eller andra val. Val som val. Valhaj? Blåval? Jaja och ja, visst borde man rösta, men jag röstar inte. Politiskt sett är jag antagligen vänster.

Pengar. Jag har inga pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar