tisdag 23 oktober 2012

Träningsprogram

Nu tror jag att jag har hittat ett bra träningsprogram. Det har en cykel på tio dagar och pågår i femtio dagar. Såhär ser det ut:

Dag 1: Konditions- och styrkeövningar
Dag 2: Promenad
Dag 3: Konditions- och styrkeövningar
Dag 4: Promenad och styrkeövningar
Dag 5: Promenad
Dag 6: Konditions- och styrkeövningar
Dag 7: Vila
Dag 8: Konditions- och styrkeövningar
Dag 9: Styrkeövningar
Dag 10: Promenad

Själva träningen pågår endast under 30 minuter (plus uppvärmning och stretchning), alltså är det ganska korta men intensiva pass. Jag hade tänkt att jag ersätter någon promenaddag mot löpning, beror på hur kroppen känns.

Egentligen började jag redan förra söndagen med detta program, men jag värmde antagligen upp för dåligt, eller tänjde för dåligt efteråt, för jag var totalt invalid i fyra dagar efter det. Idag började jag igen och värmde upp ordentligt och stretchade länge. Hoppas mina lårmuskler orkar med en halvtimmes löprunda imorgon, annars blir det promenad.

Dessutom har jag börjat med morgonyoga, varje morgon. Det känns alldeles underbart att sträcka ut kroppen ordentligt. Har redan märkt att min rygg gillar yogan, har inte lika ont i ryggen och nacken mera.

Målet med träningen är att få igång kroppen igen, bli starkare och uthålligare. Dessutom känns det psykiskt bra efter ett pass. Välmående helt enkelt!

2 kommentarer:

  1. De första gångerna man tränar efter en längre paus brukar man nog bli väldigt öm i kroppen men det blir bättre efter några gånger. :)

    SvaraRadera
  2. Nu har jag haft paus sen slutet av augusti, har varit flunssig till och från hela september och nästan halva oktober.
    Efter dagens träning verkar musklerna vara helt okej, är inte lika stel som jag var efter träningen förra söndagen. Hoppas på en löprunda imorgon!

    SvaraRadera